Zou het dan toch mogelijk zijn: geluidsarme windturbines die er ook nog goed uitzien? Optimisme is mijn core business en dus geloof ik er in, soms tegen beter weten in. Deze keer lijkt het te gaan lukken want een paar Franse ingenieurs hebben de Wind Tree ontwikkeld. Een nieuwe generatie stille windturbines. Het bedrijf dat deze kunstzinnige bomen bouwt heet toepasselijk New Wind. 
Het idee was ontstaan toen een van de mannen op een windstille dag aan een boom blad zag ‘trillen’. De energie om die beweging te kunnen maken kwam dus van iets anders. En zo ontstond de Wind Tree. Vraag me niet hoe het precies werkt, I Don’t Care. Als het maar werkt en er goed uitziet (Function meets Form). Heel kort door de bocht komt het er op neer dat de bladunits naar binnen draaien waardoor ze altijd luchtcirculatie kunnen opvangen, ongeacht de windrichting. Zelfs bij een zuchtje wind kunnen ze aan de slag. Omdat de Wind Tree fluisterstil is opent zich een geheel nieuwe markt: pleinen, parken en zelfs tuinen. Gekoppeld leveren ze een bulk aan energie en zouden ze zelfs een stad kunnen voorzien van elektriciteit. Streetart optima forma!*

 *mei 2015 waren de Wind Trees te zien op de Place de Concorde in Parijs.

Posted
Authorrenee kwak
Categoriesnieuws