Westdampark in Woerden gaat op de schop. Het park wordt gerenoveerd, maar voordat het zover is mogen de burgers er een eigen 'feestje' bouwen. Op initiatief van de groep Expeditie de Verbinding komt er een pop-up strandje & -tuinen. De Brouwerij (Renée) tekende het schetsontwerp. Inmiddels is het zand gestort en kan er binnenkort worden geplant. Omdat de tijdelijke tuin slechts één seizoen mag draaien is gekozen voor eenjarige planten met enkele vaste planten (o.a. siergrassen) om structuur aan te brengen. Inspiratiebron was de tuin die Piet Oudolf vorig jaar aanlegde bij museum Voorlinden. Ook daar moest in korte tijd bloei zijn. Oudolf koos voor natuurlijk ogende eenjarige planten, najaarsbollen en grassen. Het resultaat was prachtig. Wij hopen dat we in de buurt kunnen komen van de Voorlinden tuin :-)   

west
dam
park