Kinderdijk, u weet wel die rijen watermolens uit een ver vervlogen tijd die ons waterbouwkundig vernuft symboliseren en waar jaarlijks een paar miljoen toeristen op af komen, dat Kinderdijk dus, dat is ernstig toe aan een Xtreme makeover. De geëigende aanpak in zo'n geval is het uitschrijven van een prijsvraag. Heel (landschaps)architectuur Nederland deed er aan mee (132! bureaus). Wij ook. Helaas helaas hoorden wij niet bij de uitverkorenen. Desondanks niettemin zijn we apetrots op onze inzending. Dit smaakt naar meer! 

Posted
Authorrenee kwak

Wij zijn gezegend met een pracht werkplek: het voormalige GZG ziekenhuis in Den Bosch, tegenwoordig bekend onder de naam GZG terrein. In de lege patiëntenkamers huizen nu creatieve bureaus. De rest van het terrein is al een paar jaar 'under construction'. Daar is de crisis debet aan. Maar hoe erg is dat? Wij vinden het juist leuk. Het biedt ruimte om van alles uit te proberen.
Voor de zieltogende entree bedachten we deze zomer een Frans plein, compleet met zandkleurig fijngrind en boom (die staat er al!) waar het op een zonnige, warme dag heerlijk toeven is. 

 

Posted
Authorrenee kwak
Notitieboekje_Ierland.jpg

Afgelopen najaar reisde Renée Kwak met haar fotocamera door Noord-Ierland. Een project in opdracht van schrijver Guido Derksen | uitgeverij Dominicus. Het overweldigende oerlandschap van Toonders Heer Bommel, het prachtige licht, de 'Coronation Street' sfeer... een deel hiervan verschijnt komend jaar in de nieuwe reisgids Ierland. 
Voor de liefhebbers is nu een notitieboekje gemaakt. 100 pagina's, geladeerd met sfeervolle beelden van het typische Ierse landschap. Verkrijgbaar via Blurb.

Posted
Authorrenee kwak
artikelAD_stadsboeren.JPG

Vandaag werd mede 'brouwer' Renée Kwak geciteerd in het AD. Aanleiding was het eerste stadslandbouw initiatief in Woerden. De komst van een wijktuin juichen wij natuurlijk toe, hoe klein ook! Maar wil een gemeente echt werk maken van stadslandbouw dan is er meer nodig dan dit. Stadslandbouw, na de hype zeg maar.
Wij komen hier nog op terug!

Posted
Authorrenee kwak
Categoriesnieuws

Upgrading entree GZG terrein, Den Bosch. 

Het voormalig ziekenhuisterrein zal op termijn worden ingericht met woningen, winkels en horeca. Tot die tijd bruist het er van creatieve bedrijvigheid. Het terrein verdient inmiddels een aansprekende entree, als reflectie van wat er binnen gebeurt. Zowel voor gebruikers als bezoekers. Een groene oase en dé place to be midden in het centrum van Den Bosch! 

 
Posted
Authorrenee kwak

De Brouwerij ontwikkelt samen met bewoners, ondernemers en maatschappelijke organisaties een tijdelijke bestemming van het gebied Snellerpoort in Woerden. De tijdelijke inrichting zal worden afgestemd op de toekomstige organische ontwikkeling die de gemeente beoogt. 

Posted
Authorrenee kwak

Twee braakliggende bouwterreinen in Noord-Brabant worden een tijdelijk park, boomkwekerij, fietscrossveldje, huttenbouwplek, openlucht bios, zomercamping én strand. 

Posted
Authorrenee kwak

Stadsstrand op het Defensie-eiland, midden in het hart van Woerden. Het Defensie-eiland heeft als bestemming woningbouw maar ligt al langere tijd braak. Een zwart gat in het centrum. Het terrein zal in fases ontwikkeld worden, wat nog jaren gaat duren. 
In de tussentijd is er ruimte voor initiatieven zoals een zomers strand en stadslandbouw. De Brouwerij is nu al bezig met de voorbereiding voor komende zomer. 

 

Posted
Authorrenee kwak

Moestuinieren in het centrum van Woerden, daar waar ooit de stadswarmoes was om de bevolking van voedsel te voorzien. Nu in een eigentijdse versie, met een tuinwinkel en theehuis in een kas.     

Posted
Authorrenee kwak

Upgrading van een watersportcentrum, midden in Amsterdam. In opdracht van het stadsdeel Slotervaart. 

Posted
Authorrenee kwak